Chain logistics

Open Hiring

Een baan zonder sollicitatiegesprek

Hoe mooi is dat? Na een korte kennismaking en het aangeven van jouw beschikbaarheid lekker aan het werk.

Het heeft zoveel voordelen

– Directie en PZ kunnen tijdrovende en kostbare sollicitatieprocedures achterweg laten

Ze hoeven niet de piekeren over functies

Ze hoeven niet te twijfelen over geschiktheid /Hoeven niet meer de rol van detective in te nemen. (stoppen met “achter elk detail van de sollicitant” er iets achter te zoeken, wat heel vermoeiend kan zijn en leiden tot het kiezen van de uiteindelijk meest ongeschikte kandidaat).

Ze hoeven niet te kiezen

Ze hoeven niet meer gespannen te zijn over de eerste werkweken of het allemaal wel zo gaat als voorspeld (zie ook hieronder “lifecoach”).

Ze zijn geen tijd kwijt met contact opnemen en uitleggen van de vacatures aan uitzend/werving- en selectie/re-integratiebureaus.

Besparing van tijd en geld aan assessments. (welk kantoor en welke methode is de beste voor welke functie?).

– De kandidaat wordt niet beoordeeld op eisen en normen die niets met de taakinhoud te maken hebben,

hoeft alleen maar zichzelf te zijn ipv zich te (ver)vormen naar de eis of wens

hoeft geen spanning meer te ervaren in het gesprek.

Hoeft geen diploma te hebben in de verkooptechniek.

Kandidaat weet dat als het werk toch niet naar verwachting verloopt er een lifecoach is die hem bijstaat, zelfs als hij in de proeftijd ongeschikt blijkt te zijn.

Maar kan dat dan zo maar? Ja, het vraagt veelal wel een proces van omdenken vanuit PZ.

Elisabeth Roddeman van CHAIN Logistics en Jurgen Stavast van EEGA Plus hebben een felle ontmoeting in dit thema.

De voors en tegens van Open Hiring worden interactief opgesomd in een presentatie.

Met bestaande vacature teksten krijgen de aanwezigen in de workshop gelegenheid om te bepalen wat echt noodzakelijk is om te weten van een kandidaat in een sollicitatie procedure.

Aan het eind zul je verlicht de ruimte verlaten omdat je in de toekomst nooit meer functieprofielen hoeft te schrijven, sollicitatieprocedures hoeft op te tuigen, gesprekken hoeft te voeren, assessment batterijen hoeft los te trekken en hoeft te twijfelen over gemaakte keuzes.

Ook is het mogelijk dat je in zware overpeinzing de bijeenkomst verlaat en je (rot) diep geraakt voelt over wat je vroeger deed en hoe je vroeger keek.

Het is ook mogelijk dat je diep geraakt bent omdat je hebt moeten aanhoren hoe 2 personen jouw levenswerk wel erg ver hebben gerelativeerd.

bedrijfscultuur.
We werken vanuit ons hart, hebben oog voor elkaar en delen onze kennis om samen te kunnen groeien. Zo werken we er elke dag aan om toegevoegde waarde te bieden aan de maatschappij en zowel personen als de organisatie duurzaam te laten groeien.