Mens&Zo

Manon van Achteren begeleidt en coacht vanuit haar functie bij Mens & Zo werkgevers, werknemers en werkzoekenden actief bij outplacement-, re-integratie- en loopbaantrajecten.

Het gezamenlijk doel, de kortste weg naar werk. Alleen is die weg voor iedereen anders. Samen met een werkgever en een werknemer neemt ze ons mee op expeditie naar een passende en duurzame oplossing!

Het vinden van  een passende baan, waarin iemand met nieuwe energie aan het werk kan, vanuit een duurzaam perspectief. Dat is waar we voor gaan en dat is waar we al veel cliënten succesvol in hebben begeleidt. Het inzetten van een werkervaringsplaats is hierbij een belangrijke schakel met als doel om iemand werkervaring op te laten doen in een nieuw wensberoep. Werkervaring is namelijk van groot belang om kans te maken op betaald werk. We vergroten hiermee dus de kans voor de werknemer om in te stromen in de arbeidsmarkt.

Een werkervaringsplek is niet alleen een effectief middel om vaardigheden aan te leren in een bepaald beroep of vakgebied. Men leert ook sociale vaardigheden aan die in elke arbeidsrelatie van pas kunnen komen.

Ik hoor u denken maar wat zit erin voor mij? Wat levert het mij als organisatie, werkgever, op? Naast de ideologische kant – en die moet er echt zijn als je succes wilt hebben met werkervaringswerknemers – zijn er ook andere voordelen van het aanbieden van een werkervaringsplaats.