open hiring

Gemotiveerde werknemers via Open Hiring®. Een baan zonder sollicitatiegesprek.

 

We sluiten in het werving-en-selectieproces onbewust veel mensen buiten. En dat terwijl er nog veel gemotiveerde mensen moeilijk aan werk kunnen komen. Open Hiring geeft de gebruikelijke vooroordelen en twijfels geen ruimte. Als je wilt werken, en denkt het werk aan te kunnen, kan je gewoon aan de slag. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring.

 

Open Hiring vraagt van werkgevers mensen die enkel zeggen het werk te willen en te kunnen doen, zonder sollicitatiegesprek aan te nemen. Wie interesse toont, komt op een vacaturewachtlijst, en zo gauw er een plek is, kan hij of zij aan de slag. De werkgever krijgt daarvoor gemotiveerde mensen die willen laten zien wat ze waard zijn. Dat dit in de praktijk echt zo werkt, ervaren de eerste MKB-bedrijven die met Open Hiring in Nederland gestart zijn: MamaLoes in Goirle en Chain Logistics in Uden.

 

De blauwdruk van Open Hiring is afkomstig uit de VS. Greyston, actief in New York, besloot in 1982 banen te creëren voor mensen voor wie de arbeidsmarkt op slot zat. Open Hiring bleek een schot in de roos. Inmiddels werken er bij Greyston 170 medewerkers. Het bedrijf hielp door de jaren heen 3.500 personen aan werk door middel van dit baanbrekende concept. Voor maatschappelijk ontwikkelaar Start was dit reden om Open Hiring naar Nederland te halen.

 

Wilt u ook op een nieuwe manier gemotiveerde werknemers werven? Neem dan deel aan de expeditie Open Hiring. Namens Start Foundation licht Jos van Delft toe wat Open Hiring wel en niet is en wat de spelregels zijn om met Open Hiring aan de slag te gaan. Er is uiteraard ook ruimte voor het stellen van vragen en om ideeën uit te wisselen.

 

Wilt u vooraf alvast meer weten over Open Hiring? Kijk dan op www.openhiring.nl. U kunt daar ook diverse artikelen lezen en filmpjes bekijken waarin zowel de collega-ondernemers als werkzoekenden vertellen wat Open Hiring voor hen betekent.